Wordle Norsk

Hver dag en ny Wordle-utfordring på norsk, inspirert av det fantastiske originale engelske spillet og brettspillet fra 1955 kjent som Giotto

Hvis du ikke kjenner spillereglene, les her hvordan du spiller wordle

Leke nå
Utfordring lagt til 30 Mai 2024

Hvordan spille Wordle

Spillet oppfunnet av Josh Wardle er basert på veldig enkle regler, spilleren har 6 forsøk å gjette et ord som består av 5 bokstaver. Hvert forsøk får et ekstra forslag gjennom et fargesystem:
  • 🟩 Grønn: Bokstaven er på rett plass
  • 🟨 Gul: Bokstaven er i ordet, men den er ikke på rett plass
  • ⬜ Grå: Bokstaven er ikke i ordet

Det er heller ikke mulig å bruke oppdiktede ord eller useriøse bokstavsekvenser! Mekanikken i spillet er identisk med Giotto, et brettspill født i 1955. På slutten av spillet, hvis du fikk ordet riktig, kan du dele resultatet på de sosiale nettverkene du velger og utfordre alle vennene dine til å fullføre den daglige utfordringen før deg eller med færre forsøk! Hver dag velges et ord på 5 bokstaver av redaksjonen vår og utfordringen åpnes på denne siden tilgjengelig for alle brukere av siden!

Råd

Når spillet har startet, kan brukeren prøve å skrive inn det første 5-bokstavsordet som kommer til hjernen, jo flere forskjellige bokstaver dette første forsøket inneholder, jo bedre blir det for deg;) Etter dette første forsøket vil systemet gi tilbakemelding basert på fargekoden vi snakket om ovenfor, følg nøye med på denne fasen, så ikke bruk de grå bokstavene i neste ord og bytt posisjon til de gule bokstavene. Å fortsette i denne forstand bør ikke være vanskelig for deg å oppnå resultatet, selv om ordet noen ganger kan være svært vanskelig å gjette, i så fall kan du klikke for et hint i kryssordstil. Men pass på, forslaget vil aldri være lett å forstå! Ha det gøy!!

Tidligere utfordringer